lunes, 16 de abril de 2018

Higiene personal

És important per la nostra salut que mantinguem el nostre cos net, per tant hem de mantenir uns hàbits d'higiene diaris, que ens permetran combatre les bactèries i les possibles malalties a les que ens exposam diàriament.La higiene personal hauria de ser un hàbit a seguir desde petits per tenir una bona salud i calidad de vida.Els hàbits d'higiene personal a seguir són:

Higiene bucal: cuida la teva higiene bucal netejant les dents al menys 3 vegades al dia, quan ens aixecam,despres de dinar i antes d'anar a dormir.També és molt important visitar al dentista regularment per que ens aconselli i per dur un control de la nostra higiene bucal a mans d'un professional.

Higiene en el vestir: És molt important portar sempre la roba i les sabates netes, perquè així previndrem infeccions

Higiene de mans: Ens hem de rentar les mans el major nombre de vegades possibles durant el dia, ja que a les nostres mans sempre hi pot haver bacteris perillosos per la nostra salut. A vegades podem pensar que les mans no estan brutes, si no estan negres, plenes de fang,etc. Però encara que ens pensem que estan netes perquè no les veiem gaire brutes, els bacteris i els gèrmens són minúsculs i no els podem veure a simple vista. Poden estar pertot arreu...Per tant, ens haurem de rentar les mans abans de: menjar, fer-nos un entrepà, escriure, desprès d’anar al lavabo, desprès de tocar un animal,i sobretot dins l'hospital.

El bany i la dutxa: És molt important que preguem consciència que cada vegada que tornem del carrer, desprès d’haver estat jugant o bé fent exercici, ens hem de dutxar, per eliminar totes les bacteries que ens envolten.

3 comentarios:

  1. Hola Miquel, trop molt interessant tot el que has posat i ja he començat a fer un parell de coses de les quals has posat.
    Només una observació, tenc entès que fer-se les mans molts de pics al dia no és bo, ja que es pot convertir en una malaltia diagnosticada com a TOC, estic en el cert?, si és així mes menys quants de pics me les he de fer netes?

    Gràcies.

    ResponderEliminar
  2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  3. Hola Miquel, aquesta entrada és molt interessant ja que no sabia que fos tant important dur les sabates netes, m'ho apunt!

    ResponderEliminar