jueves, 3 de mayo de 2018

Descans i neteja del fetge després de les festes

Venim de les vacances de Pasqua , hem menjat i begut molt i probablement ens hem mogut poc. És l’hora de preparar el cos per afrontar un dels propòsits de cara a l'estiu més comuns: seguir una dieta saludable.
 
Tot el que mengem i bevem passa pel fetge mitjançant la sang. Aproximadament cada minut passa pel fetge 1,5 L. de sang provinent de l’intestí que conté nutrients i toxines, i el fetge s’encarrega de netejar aquesta sang abans que circuli per la resta del cos.

Quan mengem plats rics en greixos, bevem alcohol i fem un consum excessiu de proteïnes d’origen animal sobrecarreguem les tasques habituals del nostre fetge. Només en tenim un i l’hem de cuidar. Fer una dieta per cuidar el fetge ens ajudarà a restablir valors sanguinis que puguin haver pujat.

Quan el fetge està carregat de greix es poden alterar aquests valors augmentant-los. Si ara seguim la dieta adequada disminuirem altre cop aquests valors i aconseguint una neteja del fetge.­

Com podem depurar el fetge?  
La millor manera és fer una dieta que no li doni gaire feina al fetge i que, per tant, l’ajudi a recuperar-se aviat dels excessos.
Com podria ser aquesta dieta? Ha de tenir una base d’hidrats de carboni complexes integrals, gens de greix, molt poca sal i molt de líquid. Per exemple:
  • Esmorzar: pa integral sol + 1 te verd o cafè sol.
  • Mig matí: 2 “tortitas” d’arròs integral + 1 infusió.
  • Dinar: Arròs o pasta integral. Brou de verdures.
  • Berenar: 2 “tortitas” d’arròs + 1 infusió.
  • Sopar: Arròs o pasta integral.
 
Quant temps es pot seguir aquesta dieta? D’1 a 3 dies és suficient. És una dieta que podem fer després de dies d’excessos com després de vacances o de Nadal. Després hauríem de tornar a la nostra dieta equilibrada habitual.Esper que us sigui d'ajuda ja que crec que tots ens excedim un poc a les vacances,però mai es tard per posar-hi remei

3 comentarios:

  1. Bones Miquel,
    aquest post resulta molt interessant, sobretot perque quasi tothom menja i beu molt durant les vacances, i a més d'un li farà falta.

    ResponderEliminar
  2. Hola Miquel!

    La veritat es que no havia pensat la de feina que li podem donar al nostre fetge al llarg de les vacances o caps de setmana...

    Fins aviat!

    ResponderEliminar
  3. Hola Miquel, tens tota la raó en què el nostre organisme en especial el fetge ha de fer molta de feina per depurar totes les coses dolentes que li enviem al cos, l'alcohol és una d'elles i jo aquestes festes no me portat massa bé, ho he de reconèixer.

    Gràcies per aquests consells, ja que hem seran de gran utilitat :).

    ResponderEliminar